URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Japanse rundvleesreepjes met eiermie
 Hoofdgerecht
 4 porties
 20 min.
 Onbekend/Hartig/Zoet/Kruidig
 Wokken/Koken
 Japan
Ingredienten - voor 4 personen
  • 350 gr. Chinese eiermie
  • 2 el. olie
  • 350 gr. runderreepjes naturel
  • 1 el. sesamzaad
  • 1 struik paksoi, steel en blad in repen
  • 250 gr. champignons, in plakjes
  • 160 gr. Japanse teriyakisaus
  • Bereidingswijze

    Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord. Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper. Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 460 kcal / Eiwit 31 gr. / Vet 31 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 61 gr.
    Suggesties :

    Vervang de champignons door kastanjechampignons voor een extra stevige beet en volle smaak